Studia licencjackie – Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności – Organic Agriculture and Food Production (OAFP)
Wydział Rolnictwa i Biologii Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
https://www.facebook.com/oafp.wuls/
Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności
Opis kierunku | film o kierunku | Programy studiów
Nowoczesny kierunek kształcący od ekologicznej produkcji rolniczej do przetwarzania ekologicznej żywności. Rekrutacja odbywa się niezależnie na jeden z dwóch wariantów prowadzenia studiów (w j. polskim lub j. angielskim).
Anglojęzyczny kierunek przeznaczony jest zarówno dla studentów z Polski, jak idla studentów pochodzących z różnych krajów świata.
Polskojęzyczny kierunek odpowiada potrzebom studiowania tych zagadnień w tym języku.
Rozwój rolnictwa ekologicznego jest obecnie ważnym elementem długofalowej wspólnej polityki rolnej Unii Europejskiej, dlatego studia na kierunku rolnictwo ekologiczne i produkcja żywności pozwalają uzyskać wykształcenie w najbardziej obecnie pożądanych specjalnościach, jakimi są ekologiczna produkcja roślinna i jakość żywności. Studenci nie tylko zdobywają specjalistyczną wiedzę, lecz także uczą się rozwiązywać problemy i pracować zespołowo.
Zajęcia na studiach prowadzą specjaliści z różnych Instytutów SGGW oraz z zagranicy, którzy wykorzystują w dydaktyce innowacyjne metody nauczania aktywizujące studentów i przygotowujące ich do przyszłej pracy. Program studiów opracowano zgodnie z oczekiwaniami potencjalnych pracodawców z branży produkcji żywności ekologicznej.
Studiowanie w języku angielskim z osobami pochodzącymi z różnych regionów świata jest wartością dodatną, umożliwiającą lepszy start zawodowy w firmach międzynarodowych zajmujących się żywnością ekologiczną.
Więcej informacji i szczegóły rekrutacji
Więcej informacji dla studenta