Studia licencjackie – Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności – Organic Agriculture and Food Production (OAFP)
Wydział Rolnictwa i Biologii Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
https://www.facebook.com/oafp.wuls/
Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności
Opis kierunku | film o kierunku | Programy studiów
Nowoczesny kierunek kształcący od ekologicznej produkcji rolniczej do przetwarzania ekologicznej żywności. Rekrutacja odbywa się niezależnie na jeden z dwóch wariantów prowadzenia studiów (w j. polskim lub j. angielskim).
Anglojęzyczny kierunek przeznaczony jest zarówno dla studentów z Polski, jak idla studentów pochodzących z różnych krajów świata.
Polskojęzyczny kierunek odpowiada potrzebom studiowania tych zagadnień w tym języku.
Rozwój rolnictwa ekologicznego jest obecnie ważnym elementem długofalowej wspólnej polityki rolnej Unii Europejskiej, dlatego studia na kierunku rolnictwo ekologiczne i produkcja żywności pozwalają uzyskać wykształcenie w najbardziej obecnie pożądanych specjalnościach, jakimi są ekologiczna produkcja roślinna i jakość żywności. Studenci nie tylko zdobywają specjalistyczną wiedzę, lecz także uczą się rozwiązywać problemy i pracować zespołowo.
Zajęcia na studiach prowadzą specjaliści z różnych Instytutów SGGW oraz z zagranicy, którzy wykorzystują w dydaktyce innowacyjne metody nauczania aktywizujące studentów i przygotowujące ich do przyszłej pracy. Program studiów opracowano zgodnie z oczekiwaniami potencjalnych pracodawców z branży produkcji żywności ekologicznej.
Studiowanie w języku angielskim z osobami pochodzącymi z różnych regionów świata jest wartością dodatną, umożliwiającą lepszy start zawodowy w firmach międzynarodowych zajmujących się żywnością ekologiczną.
Więcej informacji i szczegóły rekrutacji
Więcej informacji dla studenta