A- A A+

lang switcher

Technologia produkcji buraka cukrowego

Oferta tematów badań/ekspertyz:

  • Wpływ jakości materiału siewnego na kształtowanie się cech budowy przestrzennej łanu buraka cukrowego
  • Techniki zbioru buraka cukrowego, przechowywanie, a wartość technologiczna korzeni

Osoby odpowiedzialne:
Dr Beata Michalska-Klimczak
e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
telefon: (022) 59 32 704

Prof. dr hab. Zdzisław Wyszyński
e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
telefon: (022) 59 32 704

Zaplecze badawcze:
Pole doświadczalne w Skierniewicach – Miedniewicach (Wydziałowa Stacja Doświadczalna Wydziału Rolnictwa i Biologii w Skierniewicach) z uprawami zbóż, warzy polowych i buraka cukrowego w trzech systemach gospodarowania (konwencjonalnym, zrównoważonym i ekologicznym).

Współpraca z jednostkami gospodarczymi:

  • Kutnowska Hodowla Buraka Cukrowego
  • Krajowy Związek Plantatorów Buraka Cukrowego

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW) informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron SGGW, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej oraz uzyskać wiedzę jak zarządzać ustawieniami dotyczącymi ciasteczek sprawdź naszą polityką cookies.