Krzysztof Sapkiewicz

Krzysztof Sapkiewicz. Rok ukończenia 1985

Od 7 lat pracuję w Sodexho Polska Sp. z o.o. Firma należy do Grupy Sodexho Alliance działającej w 77 krajach świata. W Polsce od 1993 roku. Prowadzi usługi żywieniowe (Restauracje Pracownicze) oraz zarządzanie budynkami (Facilities Management). Zatrudniamy w Polsce 1900 pracowników.

Moje obecne stanowisko to Dyrektor Operacyjny Food & Management Services. Odpowiadam za funkcjonowanie naszych 70 kontraktów żywieniowych w całym kraju. Przy pomocy Managerów Regionalnych oraz Managerów Restauracji dbam o odpowiednią jakość naszych usług, budowanie relacji z Klientami oraz utrzymanie założonej rentowności. Zawsze interesowały mnie nauki przyrodnicze.

SGGW i Wydział Rolniczy wybrałem ze względu na fakt iż miałem zamiar zostać dyrektorem PGR-u!.

Na studiach radziłem sobie bardzo dobrze. Po ich zakończeniu, w początkach transformacji ustrojowej w Polsce, postanowiłem związać się z Uczelnią wykorzystując moje zainteresowania pedagogiczne. Przez 6 lat pracowałem jako asystent w Katedrze Szczegółowej Uprawy Roślin. Później, głównie ze względów ekonomicznych, podjąłem pracę w prywatnej firmie Kamis – Przyprawy S.A., gdzie począwszy od stanowiska specjalisty, przez 6 lat poznawałem świat biznesu dochodząc do stanowiska Dyrektora ds. Zakupu i Logistyki.

Studia dające obszerną gruntowną wiedzę. Wielość przedmiotów i egzaminów. Z perspektywy czasu zarówno ja sam jak i wielu innych absolwentów SGGW, z którymi mam stały kontakt (moja żona jest również jednym z nich), jesteśmy przekonani o słuszności naszego wyboru. Studia dały nam solidną bazę, na której mogliśmy budować nasze różne ścieżki rozwoju zawodowego.

Największym niedostatkiem tamtego okresu był brak zainteresowania nauką języków obcych, niezbędnych teraz w wykonywaniu codziennej pracy. Cały czas śledzę dynamiczny rozwój Uczelni. Dumą napawa mnie jej wysoka pozycja w rankingach. Mam tutaj wielu znajomych. Nasza starsza córka jest obecnie studentką II roku Biologii.

plants